Uutisarkisto: Arkisto 2014

Arkkitehti- ja insinööriopiskelijat ideoivat yhteisvoimin Otaniemen tulevaisuutta

02.06.2014 Projektikurssin päätösnäyttelyssä esiteltiin ekologista ja eläväistä kampusta, jota voi ihailla vaikka tornitalon huipulta.

Lavastustaide on turmellut kuvastoa Venetsian kauppiaan Shylockista

06.06.2014 William Shakespearen 1500-luvun lopun näytelmän Venetsian kauppias juutalainen koronkiskuri Shylock on ollut kiistelty hahmo aina renessanssista nykypäivään.

Townhouse-talotyyppi kiinnostaa yllättäviä kohderyhmiä

10.06.2014 Tutkimus antaa viitteitä, että townhouse puhuttelee edelläkävijäasukasryhmää, joka olisi valmis tinkimään asuinneliöistä ympäristösyistä.

Lähiöiden asukkaat innostuivat yhteistoimintamallista

11.06.2014 Asukkaiden omista tarpeista lähtevä suunnittelu ja yhteistyö ammattilaisten kanssa aktivoivat kehittämään lähiöitä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle innovatiivinen työympäristöratkaisu käyttäjiä osallistaen

13.06.2014 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Aalto ARTS) toteutti syksyllä 2013 henkilöstöä ja opiskelijoita osallistavan kehityshankkeen. Sen tavoitteena oli konseptoida Aalto ARTSille tulevaisuuden toimistoratkaisu, joka toteutetaan Otaniemeen rakentuvaan uudisrakennukseen.

Unicef-julistekilpailun voitto Kiia Beilinsonille

13.06.2014 Kilpailun voittajaksi valittiin Kiia Beilinson Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta julistetyöllään ”be a tit”.

Kesän publiikissa valmistui 177 opiskelijaa

13.06.2014 Perjantaina juhlitussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun publiikissa taiteen kandidaatit ja maisterit, tekniikan kandidaatit ja arkkitehdit ja maisema-arkkitehdit sekä tohtorit saivat todistuksensa.

PUPA tarjoaa rahoituksen Porin seudulla toteutettaviin projekteihin

18.06.2014 Viime syksynä luotu PUPA-toimintamalli käynnistyy varsinaisesti 2015 alussa. Pori Urban Platform of Aalto University (PUPA) -alusta kiinnostaa kuitenkin jo nyt paikallisia toimijoita ja mahdollistaa myös Aalto-yliopiston läsnäolon Porin alueella.

Taideteollisen alan kandidaattivalintojen tulokset julkaistu

19.06.2014 Eniten hakemuksia tuli graafisen suunnittelun, kuvataidekasvatuksen ja sisustusarkkitehtuurin pääaineisiin.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ensimmäinen FiDiPro-professori pukusuunnitteluun

26.06.2014 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on saanut ensimmäisen FiDiPro-professorinsa. Professori Peter McNeil on mukana professori Sofia Pantouvakin johtamassa Costume Methodologies -tutkimusprojektissa. Projekti yhdistää tutkimusta kaikilta pukusuunnittelun alueilta.

Maailman kulttuurineuvostolta tunnustuspalkintoja

26.06.2014 Palkinnot annettiin kuudelle kansainvälisesti meritoituneelle, uran alkuvaiheessa olevalle tutkijalle.

Takaisin