Uutisarkisto: Arkisto 2014

Ohutlevytuotteiden suunnittelusta palkintoja yliopiston opiskelijoille ja alumneille

06.05.2014 Palkinnot parhaimmista ohutlevyinnovaatioista on jaettu tänään alkaneilla FinnTec 2014 –messuilla. Palkittavat työt ovat esillä Plootu Fennican osastolla Helsingin Messukeskuksessa 6.-8.5.2014.

Aaltoliike muotoili poistokirjoille uuden elämän

07.05.2014 Opiskelijat ideoivat kirjastojen poistokirjoista valaisimia, huonekaluja ja taideteoksia.

Masters of Aalto esittelee yliopiston monialaista parhaimmistoa Helsingin keskustassa

08.05.2014 Masters of Aalto on poikkileikkaus kaikista Aalto-yliopiston alojen projekteista: tekniikasta, taloudesta ja taiteesta. Näyttelyssä pääsee kokemaan yhteensä yli 60 opinnäytettä ja opiskelijaprojektia.

Kierre-portti toivottaa kävijät tervetulleeksi Millenium-paviljonkiin

09.05.2014 Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelukilpailun voittanut Kierre-portti vastaanottaa kävijät Helsingin Kansalaistorille rakennettuun paviljonkiin.

Arkkitehdit laittoivat koulujen väistötilat uusiksi

13.05.2014 Koulujen väliaikaisista tiloista on huutava pula. Hyvin monet koulurakennukset Suomessa ovat peruskorjausten kohteena ja lisäksi sisäilmaongelmat ovat yleistyneet. Koululaiset tarvitsevat kuitenkin laadukkaan ja ajanmukaisen oppimisympäristön.

Uuden rakennuksen suunnittelussa yhteisöllä on vahva rooli

16.05.2014 Uuden Otaniemen kampukselle nousevan rakennuksen suunnittelutyö on hyvässä vauhdissa. Tavoitteena on rakennustöiden aloittaminen vuoden 2015 alussa.

Kaupunkiakatemia kiinnostaa – uusi sivuaine alkaa syksyllä

16.05.2014 Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen Kaupunkiakatemia on sivuainekokonaisuus, jossa tarkastellaan kaupunkitutkimukseen ja -suunnitteluun sekä kaupunkielämään liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä.

Mitä tapahtuu teatterin näyttämön ja katsojan kokemuksen välissä?

19.05.2014 Esittävässä taiteessa perinteistä lavastusta yhdistetään yhä useammin erilaisiin mediateknologioihin.

Heippa-palvelu Tulevaisuuden arki-innovaatiokilpailun voittajaksi

19.05.2014 Netissä ja mobiililaitteissa toimiva Heippa-niminen palvelu vastaa yksinäisyyden, syrjäytymisen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyn haasteisiin.

Opiskelijoiden mediataide yhdistää rohkeasti taidetta ja teknologiaa

19.05.2014 Millaista olisi nähdä omat kasvosi heijastettuna jättipatsaaksi ja olla hetken huomion keskipisteenä? Millaiselta meitä ympäröivät sähköiset signaalit näyttävät?

Otaniemen kampus kohenee taiteella

20.05.2014 Viihtyisä kampus synnyttää vahvan siteen paikkaan ja lisää hyvinvointia. Otaniemi kaipaa päivitystä urbaaniin yhteisöllisyyteen.

Pupillimittarin prototyyppi syntyi IDBM-yhteistyönä

22.05.2014 IDBM-ohjelman opiskelijat olivat mukana kehittämässä lääketieteellistä kojetta, jonka uskotaan päätyvän Yhdysvaltain markkinoille vuoden sisällä.

Osallistava taide voi rikastaa elämää arkisissa ympäristöissä

22.05.2014 Taiteilija Arild Berg etsii Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun väitöskirjassaan keinoja suunnitella, tehdä ja tutkia taidetta julkisissa tiloissa yhdessä ihmisten kanssa.

Aalto-yliopiston näytös on vakiinnuttanut paikkansa muotimaailmassa

26.05.2014 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle perjantaina 23. toukokuuta. Täpötäydessä Suvilahden Kattilahallissa vieraat odottivat jännityksellä näytöksen alkua.

Designkuplia-kuvituksille hopeaa eurooppalaisessa kilpailussa

26.05.2014 Samuli Saarisen kuvitukset voittivat hopeaa European Design Awards -kilpailussa.

Takaisin