Opiskelijoiden mediataide yhdistää rohkeasti taidetta ja teknologiaa
19.05.2014
Millaista olisi nähdä omat kasvosi heijastettuna jättipatsaaksi ja olla hetken huomion keskipisteenä? Millaiselta meitä ympäröivät sähköiset signaalit näyttävät?
Aalto-yliopiston opiskelijoiden elektronisen taiteen teokset muuttavat katselijan aktiiviseksi osallistujaksi Happy Ever After -näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla toukokuussa. Näyttelyn teokset haluavat herättää keskustelua ihmisen riippuvaisuudesta teknologiaan ja jatkuvaan reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen.
Teknologian kehitys mahdollistaa taiteen ja teknologian yhteen liittämisen kätevästi. Tämä heijastaa muutoksia jokapäiväisessä elämässä. Taide tulisikin vahvemmin nähdä muutosvoimana, joka vaikuttaa niin kulttuuriin kuin muotoiluun.
– Taiteen ja teknologian yhdistämisessä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta taidemaailmassa se jää vähemmälle huomiolle – siksi tällaista tekemistä on tärkeä tuoda esiin, sanoo näyttelyn kuraattori ja opettaja, mediataiteilija Andy Best.
Näyttely koostuu kahdeksan taide ja teknologia -sivuaineessa opiskelleen opiskelijan teoksesta. Monet teoksista ovat vuorovaikutteisia, joten ne vaativat yleisöltä osallistumista ja hieman vaivannäköäkin. Parhaassa tapauksessa teokset saavat osallistujan pohtimaan omaa läsnäoloaan erilaisissa vuorovaikutustilanteissa niin taiteessa kuin median ja teknologian käytössäkin.
Näyttelyn teokset ovat toteuttaneet Gabriel Wong, Olli Romppanen, Jinhee Kim, Niklas Kullström, Eunyoung Park, Heun Park, Barbara Rebolledo ja Ian Tuomi. Toisena kuraattorina on toiminut taiteilija Matti Niinimäki.
Happy Ever After -näyttely Kaapelitehtaan Turbiinisalissa 17.-29.5., Tallberginkatu 1, Helsinki. Avoinna kello 12-18, vapaa pääsy.
Lue lisää: