Uutisarkisto: Arkisto 2014

Puun tunteva arkkitehti ihailee hirsimökkejä

02.04.2014 Esi-isämme rakensivat niukoilla resursseilla kestäviä koteja. Suomeen kotiutunut japanilaisarkkitehti tutkii, mitä voimme heiltä oppia.

Ekologiset puutuolit Milanon huonekalumessuilla

04.04.2014 Huonekalumuotoilun suunnitteluprosessia ohjaileva ekologisuus on yksi hyvään muotoiluun sisäänkirjoitettu ominaisuus ja osa vastuullisen ihmisen maailmankuvaa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uudet varadekaanit nimitetty

08.04.2014 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaaneiksi on nimitetty professori, TaT Teemu Leinonen ja tutkimuspäällikkö, FT Ossi Naukkarinen. Heidän toimikautensa alkaa 1. toukokuuta 2014.

Miten huomioida asukkaiden tarpeet asuntotuotannossa?

08.04.2014 Asuntojen suunnittelussa ja rakentamisessa tarvitaan uusia keinoja hyödyntää asukkaiden tarpeita, arvoja ja kokemuksia.

Kansalaiset osaksi kaupunkien ja informaatioteknologian suunnittelua

25.04.2014 Yhdyskuntasuunnittelun byrokratiaa avataan julkiselle osallistumiselle ympäri maailmaa.

Massamatkailu on köyhdyttänyt Lapin arkkitehtuuria ja muuttanut tunnettuja maisemia

25.04.2014 Turismin lisääntyminen on muokannut merkittävästi Lapin perinteikkäitä matkailuympäristöjä ja -maisemia.

Opiskelijat uudistavat laitoskirjaston

25.04.2014 Vanha laitoskirjasto muuntuu nykyaikaiseksi opiskelijoiden työ- ja olohuoneeksi, kun Aalto-yliopiston uusimman opiskelija-hubin rakentaminen alkaa kesällä Otaniemessä. Hanke liittyy yliopiston uuden Oppimiskeskuksen kehittämiseen ja täydentää sen palveluja.

Arkkitehtiopiskelijat mestarikurssilla Afrikassa

25.04.2014 Arkkitehtuurin opiskelijat syventyivät mestarikurssilla osallistuvan suunnittelun menetelmiin ja kävivät kenttämatkalla Ruandassa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat niittävät kansainvälistä muotimenestystä

29.04.2014 Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijat ovat jälleen menestyneet kansainvälisissä kilpailuissa.

Aistikokemuksia Suomesta japanilaisyleisön koettavaksi

30.04.2014 Neljä ääni-installaatiota Aalto-yliopiston median laitokselta on kutsuttu Japanissa järjestettävään näyttelyyn. Kuuluisassa Tokion keskustassa sijaitsevassa Spiral-rakennuksessa avautuu japanilaisen digitaalisen äänisuunnittelun näyttely, johon medialaboratorio on kutsuttu tuomaan neljä opiskelijatyötä.

Takaisin