Uutisarkisto: Arkisto 2013

Rehtori Tuula Teeri haastoi puolueet ottamaan vaaliteemaksi koulutuksen ja tutkimuksen

03.09.2013 Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaisia vietettiin tiistaina 3.9. Töölön kampuksella. Tilaisuuteen saapui liki viisisataa aaltolaista ja Aalto-yliopiston yhteistyökumppania.

Aalto-yliopiston käsikirjoituksen tutkimus vahvasti esillä Yhdysvalloissa

06.09.2013 Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen tutkijat ja opettajat, Marja-Riitta Koivumäki, Raija Talvio ja Riikka Pelo esittelivät tutkimuksiaan Yhdysvaltain Wisconsin-Madisonissa, 6. kerran järjestetyssä käsikirjoituksen tutkimuksen konferenssissa.

Suomalainen lyhytelokuva Sirocco voitti pääpalkinnon Tanskassa

06.09.2013 Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco voitti pääpalkinnon viime viikonloppuna Odensen kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Tanskassa.

Yrjö Sotamaalle kotimaista ja kansainvälistä tunnustusta

06.09.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun professori Yrjö Sotamaa on palkittu elämäntyöstä suomalaisen muotoilun hyväksi. Sotamaa sai tunnustusta myös Shanghain designviikon kehittämisestä.

Tiedon visualisointi vaatii designosaamista

13.09.2013 Valtava tiedon määrä asettaa haasteita tiedon käsittämiselle, laadulle ja käytettävyydelle. Tätä haastetta käsittelee Aalto-yliopiston Tieto näkyväksi -seminaari 20. syyskuuta.

Aalto-yliopistolla oma ravintola Habitare-messuilla

16.09.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu esittäytyy Habitaressa opiskelijoiden suunnittelemalla ravintolamaisella osastolla. Opiskelijat ovat luoneet ravintolakokonaisuuden yhdistämällä kahden projektin tulokset, jotka ovat syntyneet muotoilun laitoksen koulutusohjelmien eri kurssien harjoitustöistä.

Elina Ulviolle pääpalkinto Habitare-suunnittelukilpailussa

18.09.2013 Habitare-suunnittelukilpailun on tänä vuonna voittanut Elina Ulvio työllään Heijastin. Ulvio palkittiin 5000 eurolla. Suunnittelukilpailussa haettiin tilaa rentoutumiseen ja haaveiluun.

Professori Aleksi Bardyn elokuva Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

24.09.2013 Helsingissä parhaillaan käynnissä olevilla Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla nähdään uusi suomalainen elokuva Leijonasydän. Elokuvan käsikirjoittaja-tuottaja Aleksi Bardy toimii Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa elokuva- ja televisiotuotannon professorina. Bardy on kotimaisen elokuva-alana tuotteliaimpia tekijöitä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa Porissa järjestellään uudelleen

26.09.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu neuvottelee Porin yliopistokeskukseen sijoittuvien toimintojensa mahdollisista muutoksista. Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelman sekä Creative Business Management (CBM) -maisteriohjelman toteuttaminen nykymuodossaan lopetetaan Aalto-yliopiston tutkinnonuudistuksen myötä syksyllä 2014.

Väre voitti Aalto-yliopiston Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailun

27.09.2013 Aalto-yliopistokiinteistöjen järjestämä avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu Campus 2015 on saatu päätökseen.

Jenni Toivoniemelle Vuoden Käsikirjoittaja -palkinto

27.09.2013 Elokuva-alan ammattipalkinnot jaettiin torstai-iltana Helsingissä. Palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä gaalassa ravintola Dubrovnikissa.

Takaisin