Uutisarkisto: Arkisto 2013

Peter von Bagh palkittiin Yhdysvalloissa

06.05.2013 Aalto-yliopiston elokuvahistorian professori Peter von Bagh sai lauantaina 4.5. Yhdysvalloissa merkittävän kunnianosoituksen. San Franciscon 56. elokuvajuhlat luovutti Mel Novikoff -palkinnon ”legendaariselle cinefiilille Peter von Baghille hänen elämäntyöstään kansainvälisen elokuvan parissa”.

Opiskelijat suunnittelivat yliopiston liikelahjoja

06.05.2013 Aalto-yliopiston yhteistyökumppanit voivat pian saada lahjaksi paketin, jonka kyljessä lukee fragile - särkyvää. Paketista paljastuu keraamisia laattoja, joiden suunnittelusta ovat vastanneet Aaltoliike-projektiin osallistuneet opiskelijat.

Taidepedagogin tulee kohdata autistinen henkilö ilman ennakko-oletuksia

07.05.2013 Taidepedagogin ja autistisen henkilön välisessä taiteellisessa yhteistyössä syntyy hyödyllistä tietoa muitakin pedagogisia tilanteita ajatellen, vaikka autistin kanssa työskenteleminen nähdäänkin usein erilaiseksi ja vieraaksi. Tärkeää on kohdata toinen ihminen eettisesti ilman ennakkoasenteita sekä ottaa huomioon toisen osapuolen yksilöllinen erityisyys.

Masters of Aalto on nyt auki – Näe taiteen, talouden ja tekniikan tulevaisuus

08.05.2013 Aalto-yliopiston Masters of Aalto -tapahtuma (MoA) on avoinna yleisölle 8.−26.5. Helsingin Sörnäisissä. Elämyksellisessä kokonaisuudessa on esillä yli 70 opinnäytetyötä valmistuneilta opiskelijoilta kaikilta Aalto-yliopiston aloilta.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivu-uudistus käynnistyy opiskelijoille ja alumneille suunnatulla kilpailulla

16.05.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivustolle haetaan uutta konseptia kilpailun avulla. Kysymyksessä on nimenomaan kilpailu uudesta konseptista, ei valmiista verkkosivustosta. Tavoitteena on, että kilpailuehdotuksen työstämistä jatketaan voittaneen kilpailutyön tekijän kanssa ensi syksynä.

Kristallikukkia peilisaleissa – heijastuksia matematiikan ja taiteen välillä

16.05.2013 Maanantaina 6.5.2013 avautui matematiikan, arkkitehtuurin ja taiteen yhdistävän Aalto-kurssin, Kristallikukkia peilisaleissa, lopputöiden näyttely Otaniemessä, TUAS-talon aulassa. Esillä on yhteensä 6 työtä, joita opiskelijat ovat suunnitelleet ja rakentaneet kevään 2013 aikana.

Muodin nuoret lupaukset nähdään Aalto-yliopiston Näytös13:ssa

16.05.2013 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman parhaimmisto paljastetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Näytös13:ssa perjantaina 24. toukokuuta 2013 Suvilahden Kattilahallissa. Muotinäytöksen lisäksi ensimmäisen kerran järjestettävä Creative Currency -seminaari kokoaa Suomeen ennennäkemättömän joukon maailman huippuammattilaisia muodin eri osa-alueilta torstaina 23. toukokuuta.

Masters of Aalto -yhteistyökumppanit palkitsivat Aalto-yliopiston maistereita

17.05.2013 Aalto-yliopistosta valmistuneiden opiskelijoiden opinnäytteitä esittelevässä Masters of Aalto –tapahtumassa on palkittu ansiokkaita opinnäytetyön tekijöitä. Tapahtuman yhteistyökumppanit valikoivat näyttelyn runsaan 70 työn joukosta suosikkinsa. Aalto-yliopiston monialaisuus ja ihmisen elinympäristöjä tutkineet työt olivat tänä vuonna palkitsijoiden mieleen. Näyttely on auki Helsingin Sörnäisissä joka päivä sunnuntaihin 26.5. asti.

Muotoilun rooli hyvinvointipalveluiden kehittämisessä puhutti seminaarissa

22.05.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tiistaina 21. toukokuuta järjestämässä Hyvinvoinnin muotoilu -seminaarissa pureuduttiin muotoilun mahdollisuuksiin julkisten palvelujen kehittämisessä.

Lämminhenkinen ARTS Exposed yhdisti tekijät ja yleisön

23.05.2013 Aalto-yliopiston alumni- ja yrityssuhteiden järjestämä ARTS Exposed kokosi joukon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumneita ja nykyopiskelijoita yhteen esittelemään ja myymään töitään Kruunumakasiineille Masters of Aalto-näyttelyn yhteyteen 18.–19.5.2013.

Median laitoksen projektit mukana valtakunnallisessa Siivouspäivässä

24.05.2013 Nyt tulevana lauantaina 25. toukokuuta vietetään Siivouspäivää, joka on vapaaehtoisten järjestämä kansalaistapahtuma kierrätyksen, kirpputorien ja kaupunkikulttuurin ystäville.

Täpötäydessä Sampo-salissa juhlittiin tuoreita valmistuneita

24.05.2013 Perjantaina juhlitussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun keväisessä publiikissa taiteen kandidaatit ja maisterit, tekniikan kandidaatit sekä arkkitehdit saivat todistuksensa. Mediakeskus Lumeen Sampo-sali täyttyi todistusten jakoa katsomaan tulleita valmistuneiden ystäviä ja sukulaisia.

Yhteistyö, haasteet ja oman rytmin löytäminen ovat osa tietä menestykseen muotimaailmassa

24.05.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Creative Currency -seminaari toi muodin huippuammattilaiset Suomeen keskustelemaan muotimaailman nykyhaasteista.

Vihreämpi luksus luo ylellisyyttä rajallisten resurssien maailmassa

28.05.2013 Aalto-yliopiston monitieteinen Pack-age, innovatiivinen pakkausmuotoilukurssi järjestettiin jo toisena vuonna. Tänä vuonna kurssin teemana oli vihreämpi luksus, jossa vastuullinen ja ympäristötietoinen suunnittelu kulkee käsi kädessä korkean laadun ja elämyksellisen estetiikan kanssa.

Näytös13 täytti Suvilahden Kattilahallin väriloistolla

28.05.2013 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle perjantaina 24. toukokuuta. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun näytöksessä esiteltiin valmistuvien taiteen maisterien sekä kandidaattien kiinnostavia mallistoja.

Antti Auvinen kolmannelle sijalle kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa

29.05.2013 Kansainvälisessä Green Line Ideas Competition -kilpailussa kolmanneksi sijoittui arkkitehtuurin laitoksen opiskelija Antti Auvinen.

Medialaboratorion Demo Day esitteli uusia pelejä

30.05.2013 Aalto-yliopisto on vahvasti mukana kehittämässä pelialaa Suomessa. Suomen ensimmäinen ”peliprofessori” Perttu Hämäläinen aloitti tehtävässään vuosi sitten – ja tulosta syntyy.

Venetsian biennaali käynnistyy

31.05.2013 Venetsian 55. taidebiennaali käynnistyy kesäkuun ensimmäinen päivä ja jatkuu 24. marraskuuta saakka. Mukana on ennätykselliset 88 maata, joiden näyttelyjen lisäksi biennaalialue Giardinissa ja Arsenalessa on tarjolla viitisenkymmentä biennaalitapahtumaa. Taiteen ohella kaupungin valtaavat kesän ja syksyn aikana myös tanssin, musiikin ja elokuvan alan tapahtumat.

Takaisin