Uutisarkisto: Arkisto 2013

Jussi-palkintojen saajia Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta

05.02.2013 Kotimaisen elokuvan Jussi-gaalassa arvostetuimmat palkinnot menivät Maarit Lallin ohjaamalle elokuvalle Kohta 18. Se sai Jussit parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

Ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijat esittelevät töitään Tukholman kalustemessuilla

05.02.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Forms of a Chair ‑näyttelyssä esitellään kalustesuunnittelun ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoiden suunnittelemat ja valmistamat 15 tuolia.

Lapset kokevat videojakosivustot suurimpana riskinä

08.02.2013 Kun lapsilta kysyttiin suoraan, mikä heidän ikäisiään eniten vaivaa netissä, he esittivät videojakosivustojen kuten YouTuben olevan suurempi riski kuin mikään muu netin palveluista.

Vapaus olla paras – rehtori Yrjö Sotamaan puheet ja kirjoitukset yksissä kansissa

08.02.2013 Entisen Taideteollisen korkeakoulun pitkäaikaisen rehtorin ja Aalto-yliopiston visioijan, emeritusprofessori Yrjö Sotamaan valitut puheet ja kirjoitukset on koottu kirjaksi.

Designer’s Nest -kilpailussa toinen sija Sophie Sälekari & Hanna-Maaria Sinkkonen

08.02.2013 Aalto-yliopiston opiskelijat Sophie Sälekari & Hanna-Maaria Sinkkonen palkittiin arvostetussa vaatesuunnittelukilpailussa.

Handling Mind -tutkimushankkeelle Suomen Akatemian rahoitus

12.02.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen professori Maarit Mäkelän ja Helsingin yliopiston käsityötieteen professorin Pirita Seitamaa-Hakkaraisen johtama monitieteinen tutkimuskonsortio on saanut Suomen Akatemian Ihmisen mieli -tutkimusohjelmasta lähes miljoonan euron apurahan Handling Mind -tutkimushankkeelle.

Jenni Toivoniemen lyhytelokuvalle Treffit nuorisojuryn erikoismaininta Berliinistä

18.02.2013 Jenni Toivoniemen Treffit-lyhytelokuva (The Date) sai nuorisojuryn erikoismaininnan Berliinin elokuvafestivaaleilla. Treffit oli ainoa suomalainen elokuva Berliinin virallisessa ohjelmistossa tänä vuonna.

Ossi Naukkariselle Vuoden Tiedekynä 2012 -palkinto

19.02.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaani Ossi Naukkarinen ja hänen artikkelinsa Tahdikkuus esteettis-eettisenä toimintaperiaatteena on yksi kuudesta palkitusta yhteiskuntatieteellisestä kirjoituksesta.

Takaisin