Uutisarkisto: Arkisto 2013

Riikka Pelo voitti Finlandia-palkinnon

03.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatko-opiskelijan Riikka Pelon romaani Jokapäiväinen elämämme on saanut tämänvuotisen Finlandia-palkinnon. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

Tuntumaa tekstiilitaiteeseen kosketusnäytöillä ja mobiilisovelluksilla

04.12.2013 Tekstiilitaiteen arvostus ja näkyvyys mediajulkisuudessa on Suomessa vähäistä. Alalta puuttuu myös vahva oma identiteetti. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa väittelevä taiteen maisteri Marjukka Vuorisaloon tutkinut, miten tekstiilitaidetta voisi esittää uusilla tavoilla ja tehdä siitä kiinnostavan itsenäisenä taiteenlajina.

Nykytaidekokemus on myös poliittinen kokemus

05.12.2013 Nykytaideteosten äärellä museoissa pohditaan laajasti yhteiskunnallisia ja poliittisiksi luokittuvia kysymyksiä. Museovierailijat eivät kuitenkaan näe suoraa suhdetta museossa harjoittamansa yhteiskunnallisen pohdinnan ja ”tosimaailman” välillä, käy ilmi Aalto-yliopistossa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta.

Designvuoden jatkohanke Toimiva kaupunki hakee muotoilijoita

05.12.2013 Maailman designpääkaupunkivuoden perintöä jatkava hanke Toimiva kaupunki palkkaa muotoilijoita työskentelemään Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Lahden palveluksessa.

Designkuplia-teos huojuttaa kansallisia myyttejä

05.12.2013 Juuri ilmestynyt kirja Designkuplia – Suomalaisen muotoilun ilmiöitä valottaa kulttuuritoimittaja Hannu Pöppösen näkemyksiä suomalaisen muotoilun murroksesta, ongelmista ja onnistumisista.

Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme myös Runeberg-ehdokkaana

11.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatko-opiskelijan Riikka Pelon romaani Jokapäiväinen elämämme on valittu ehdolle myös Runeberg-palkinnon saajaksi.

Aalto-yliopiston Living+ -tutkimusohjelma luo parempia elinympäristöjä

20.12.2013 Aalto-yliopisto kokoaa uuteen Living+ -ohjelmaan ihmislähtöisten elinympäristöjen tutkimuksen ja opetuksen. Samalla yhteistyö Helsingin yliopiston kaupunkitutkimuksen kanssa tiivistyy.

Tutkinnonuudistuksesta keskusteltiin vilkkaasti opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa

20.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sidosryhmätilaisuudessa esiin nousivat muun muassa tutkintojen painopisteet ja koulutuksen strategiset kumppanuudet.

Takaisin