Uutisarkisto: Arkisto 2013

Kolmen opiskelijan tiimi voitti merkittävän muotoilupalkinnon

02.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat voittivat merkittävän muotoilupalkinnon funktionaalisen suunnittelun tuotteella Motorcycle Riding Overalls With Integrated Torso Protectors!

Musta Taide alkaa tuottaa valokuvakirjoja yhteisörahoituksella

02.10.2013 Valokuvakirjoihin erikoistunut kustantamo Musta Taide aloittaa valokuvakirjojen tuottamisen yhteisörahoituksella.

Itähelsinkiläiset nuoret kertovat videoilla näkemyksistään lähiökehittämiseen

17.10.2013 Eilen ratkenneen MESTOILLA-videokilpailun videot tuovat ainutlaatuisesti nuorten äänen kuuluviin lähiön kehittämisessä ja korjausrakentamisessa. Yleensä nuoret eivät osallistu asukasiltoihin tai muihin kaupunkilaisten vaikuttamistilaisuuksiin, joten nuorten ajatukset jäävät kuulematta.

Arkkitehtiopiskelijat työskentelevät Porin parissa

21.10.2013 Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat suunnittelevat kurssitöinään Poriin uutta kaupunkialuetta, asuntoja ja viheralueita sekä jazzklubin, joka toteutetaan yhteistyössä Pori Jazz ry:n kanssa. Kohdealueina ovat Karjarannan alue sekä uusi, vielä suunnitteilla oleva asuntomessualue.

Opiskelijoiden Pattern Lab’14 -kuosimallisto kokeilee siipiään maailmalla

22.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun maisteriopiskelijat vievät juuri valmistuneen Pattern Lab’14 -mallistonsa maailmalle. Malliston myynti yrityksille alkaa lokakuussa Suomessa ja Ruotsissa. Helmikuussa 2014 opiskelijaryhmä suuntaa Première Vision -messuille Pariisiin esittelemään ja myymään mallistoa kansainvälisille yrityksille.

Ammattietiikka kantaa läpi koko suunnitteluprosessin

22.10.2013 Suunnittelijan työn lähtökohta on omaperäisyys. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu tarttui ajankohtaiseen aiheeseen järjestämällä seminaarin, jossa keskusteltiin suunnittelijoiden ammattietiikan opetuksesta, alan eettisistä käytännöistä ja tekijänoikeuslainsäädännöstä.

Aalto-yliopisto ja Porin kaupunki sopivat yhteistyön vahvistamisesta

23.10.2013 Uusi yhteistyösopimus takaa Aalto-yliopiston läsnäolon Porin yliopistokeskuksessa ja Porin alueella jatkossakin.

Aalto Media Factoryn tekemä selvitys ruotii av-materiaalien pitkäaikaissäilytystä

23.10.2013 Audiovisuaalisten teosten tuotantoprosessin muuttuminen digitaaliseksi 2000-luvulla on tuonut mukanaan uusia haasteita, joista yksi on digitaalisten tallenteiden säilyvyys.

Pohjoismaiset muotoilukoulut esillä Shanghaissa

29.10.2013 Aalto-yliopisto esittelee hyvinvoinnin muotoilun ratkaisujaan Shanghaissa Nordic Design and Innovation Week -tapahtumassa 1.–10.11. Tavoitteena on vahvistaa kuvaa Pohjoismaista muotoilun ja kestävän kehityksen osaajina ja innovoijina.

Susanna Helken elokuva American Vagabond palkittu kahdesti viikonloppuna

29.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dokumentaarisen elokuvan professori ja ohjaaja Susanna Helken elokuva American Vagabond (2013) on voittanut Yhdysvalloissa Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla Q Hugo Juryn erikoispalkinnon sekä Rochesterin ImageOut LGTB festivaalin parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Takaisin