Uutisarkisto: Arkisto 2012

Kurki-valaisin siivitti Kalle Järvenpään voittoon Japanissa

03.09.2012 Aalto-yliopistossa graafista suunnittelua opiskeleva Kalle Järvenpää on voittanut japanilaisen Koizumi-valaisinvalmistajan järjestämän kansainvälisen valaisinsuunnittelukilpailun.

Aalto-yliopisto näkyvästi mukana Helsinki Design Week -tapahtumassa

03.09.2012 Aalto-yliopiston opiskelijat, tutkijat ja alumnit osallistuvat Helsinki Design Weekille 6.−16.9. useiden näyttelyiden ja tapahtumien voimin. Näyttelyt keskittyvät parempien elinympäristöjen suunnitteluun, taideteolliseen muotoiluun sekä esittelevät tulevaisuuden tekijöiden projekteja. Open House Helsinki -ohjelmassa on kävelykierroksia Töölön ja Otaniemen kampuksilla. Lisäksi Aalto-yliopiston puustudion suunnittelema Paviljonki pitää ovensa auki vielä Helsinki Design Weekin ajan.

Tekniikan korkeakoulujen dekaanien uudet käädyt: laboratoriolasia, savea, hiilikuitua

04.09.2012 Aallon lukuvuoden avajaisissa 4.9. tarkkasilmäinen voi nähdä yliopiston dekaanien kaulassa jotain uutta. Tekniikan dekaanien käädyissä kultakoristelu on vaihtunut insinöörihenkisiin materiaaleihin.

Aalto-yliopiston avajaiset: Rehtori Tuula Teeri totesi yliopistoindeksin leikkaamisen olevan lyhytnäköinen ratkaisu

04.09.2012 Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaisia vietettiin tiistaina 4.9. Otaniemen kampuksella. Tilaisuuteen saapui liki kuusisataa aaltolaista ja Aalto-yliopiston yhteistyökumppania.

Kolme uutta professuurinimitystä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa

05.09.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on nimitetty kolme uutta professoria.

Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailuun tuli 189 ehdotusta – näyttely lokakuussa

06.09.2012 Aalto-yliopiston Otaniemen ydinkampuksen ja sen keskeisten rakennusten suunnittelemiseksi järjestetyn arkkitehtuurikilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 189 hyväksyttyä ehdotusta eri puolilta maailmaa. Kilpailutöihin voi tutustua kaikille avoimessa näyttelyssä Otaniemessä lokakuussa.

140 vuotta suomalaista arkkitehtikoulutusta: Aalto-yliopiston arkkitehtikoulutus lujalla pohjalla

06.09.2012 Tänä syksynä tulee kuluneeksi 140 vuotta siitä, kun arkkitehtuurin opetus alkoi 1872 Polyteknillisessä koulussa F.A. Sjöströmin johdolla. Teknillisen korkeakoulun myötä laitos on sittemmin siirtynyt osaksi Aalto-yliopistoa. Tänään Otaniemen arkkitehtikouluna tunnetun laitoksen opetus perustuu edelleen sekä edistykselliseen tekniikkaan että taiteeseen.

Kosmonauttivalokuvat loivat todellisuutta kylmän sodan aikana

06.09.2012 Avaruus ja sen valloittajat nousivat toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitossa modernin elämän ja tulevaisuuden symboleiksi.

Näkyvää ja näkymätöntä – media on läsnä kaupunkiympäristöissä eri muodoissa

07.09.2012 Urbaanit ympäristöt ja media sen eri muodoissa olivat pääosassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja M-cultin järjestämässä kansainvälisessä City Sets & Media Facades -seminaarissa, joka pidettiin elokuun lopulla Mediakeskus Lumessa.

Antti Heikki Pesonen voitti ideallaan pohjoismaisen elokuvakilpailun

11.09.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa elokuvaohjausta opiskeleva Antti Heikki Pesonen on voittanut pääpalkinnon 5.-7.9.2012 järjestetyssä Nordic Talents -tapahtumassa Kööpenhaminassa. Nordic Talentsissa pohjoismaisista elokuvakouluista valmistuneet opiskelijat kilpailevat parhaasta uuden elokuvaprojektin ideasta ja esittelevät lopputyöelokuvansa.

Robin Hood -varainhoito-osuuskunta kutsuttu Documenta-nykytaidetapahtumaan Saksan Kasseliin

11.09.2012 Aalto-yliopiston Future Art Base -yksikössä kehitteillä oleva Robin Hood -”vastainvestointipankki” avaa toimiston nykytaiteen merkittävimmässä katselmuksessa Kasselin Documentassa tiistaina 11. syyskuuta.

Muotoilun laitoksen Habitare-osastolla yhdistyy suomalainen ja japanilainen perinneajattelu

11.09.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitos yhdessä Koben muotoiluyliopiston kanssa ovat toteuttaneet rinnakkaisprojektin, jonka tarkoituksena on ollut tutkia ja vertailla ulkona syömisen perinnettä ja tapoja Suomessa ja Japanissa. Projektin tuloksista muodostuu näyttelyosasto keskiviikkona 12. syyskuuta käynnistyville Habitare-messuille.

Design Domino -seminaari juhlistaa 10-vuotiasta taideteollisen muotoilun maisteriohjelmaa

11.09.2012 Tervetuloa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taideteollisen muotoilun maisteriohjelman 10-vuotisjuhlaseminaariin Jätkäsaareen torstaina 13.9.2012 kello 15.

Leo Lindroos voitti Habitare-suunnittelukilpailun

12.09.2012 Habitare-suunnittelukilpailun pääpalkinnon voitti arkkitehtiopiskelija Leo Lindroos Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta työllään Sunset Camera.

Muotoiluraportti Euroopan komissiolle julki huippuseminaarissa Helsingissä

13.09.2012 Eurooppalaisen muotoilun asiantuntijaryhmä on saanut valmiiksi toimenpidesuositukset, joilla tavoitellaan muotoilun parempaa hyödyntämistä taloudellisen kasvun, hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn vahvistajana Euroopassa.

Kansainvälinen avoimen tiedon tapahtuma OK Festival valtaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun

14.09.2012 Avoimen tiedon kansainvälinen suurtapahtuma Open Knowledge Festival järjestetään Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa 17.−22.9.

Muotoilusta ratkaisu Euroopan kasvuongelmiin - Asiantuntijaryhmältä 21 suositusta Euroopan komissiolle

17.09.2012 Eurooppalaisen muotoilun asemaa on vahvistettava maailmanlaajuisesti ja muotoilun huippuosaamista tuettava. Vahvan muotoiluosaamisen, yritysten ja julkisen sektorin yhteistyötä on kehitettävä parempien palvelujen tuottamiseksi. Muotoilu on sisällytettävä innovaatio-ohjelmiin ja yrityshautomoihin kaikkialla Euroopassa. Muotoilun parempi hyödyntäminen innovaatioprosesseissa lisää koko maanosan vaurautta ja hyvinvointia.

Koordinaattori Kirsi Rinne valittu kansainvälisen käsikirjoituksen tutkimusverkoston johtoryhmään

20.09.2012 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen koordinaattori Kirsi Rinne on valittu kansainvälisen Screenwriting Research Network -tutkimusverkoston ensimmäisen johtoryhmän puheenjohtajaksi.

Pohjoismainen Nordisk Panorama tarjoaa kohtaamispaikan elokuvaopiskelijoille ja -opettajille

21.09.2012 Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen opiskelijoiden elokuvia esitetään tänään alkaneessa pohjoismaisessa Nordisk Panorama -elokuvafestivaalissa Oulussa.

Moninainen vanhuus edellyttää moninaista taidekäsitystä

25.09.2012 Miten vanhuus näyttäytyy taiteessa? Entä taide vanhuudessa? Taidekasvattaja Tiina Pusa tutkii Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa tarkastettavassa väitöskirjassaan taiteen ja vanhuuden välisiä merkityssuhteita taideteosten ja haastatteluaineistojen läpi.

Suomen ensimmäinen Fablab avautuu

25.09.2012 Aalto-yliopisto avaa Helsingin Arabiaan Suomen ensimmäisen Fablab-työpajan. Aalto Fablab on kaikille avoinna oleva työtila, jossa jokainen voi esimerkiksi 3D-tulostaa, laserleikata ja jyrsiä erilaisia materiaaleja. Työpaja on jo parhaillaan auki Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Yleisölle se avautuu 2.10. ja on siitä lähtien auki halukkaille yhtenä päivänä viikossa.

Aalto-yliopisto mukana suunnittelemassa Expo Milano 2015 -maailmannäyttelyn paviljonkeja

26.09.2012 Aalto-yliopisto osallistuu Expo Milano 2015 -maailmannäyttelyn paviljonkien konseptin suunnitteluun. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin ja muotoilun laitoksen edustajat osallistuvat syys-lokakuussa 2012 Milanossa työpajatyöskentelyyn, jonka tavoitteena on suunnitella konsepti eri maita yhteen kokoavien klusterien paviljonkirakennuksille.

Aalto-yliopiston lasitaiteilijoiden ja Kiinan lasiteollisuuden yhteistyö konkretisoituu Pekingissä

27.09.2012 Suomi on herättänyt kiinalaisten kiinnostuksen lasimaana. Kiinnostus suomalaiseen lasimuotoiluun ja -taiteeseen on synnyttänyt yhteistyötä Aalto-yliopiston ja kiinalaisten yliopistojen välillä.

Suomalaisesta puusta samppanjaa Design meets cellulose -projektissa

27.09.2012 Kuinka suomalainen puutuote voisi olla maailmalla samanlainen luksustuote kuin ranskalainen samppanja? Kysymystä pohdittiin Desing meets cellulose -projektissa, jonka yhtenä teemana oli ideoida brändi suomalaisille puutuotteille.

ENGAGE-palkinnot jälleen Aalto-yliopistoon

28.09.2012 Aalto-yliopiston elokuvaopiskelijat Katja Lautamatti ja Annalisa Schmuckli työryhmineen voittivat projekteillaan kaksi palkintoa neljästä ENGAGE-pitching-palkinnosta. Schmucklin työryhmään kuului lisäksi muun muassa käsikirjoituksen opiskelija Maria Lappalainen.

Takaisin