Uutisarkisto: Arkisto 2012

Tuplamaisteri menestyy Milanossa

04.07.2012 Milanossa muotoilun ja suunnittelun alalla menestynyt Kristiina Lassus tekee pitkiä työpäiviä innostuneena ja vankasti eteenpäin katsovana. Vaikka Italian talous on kuralla, hän uskoo sen selviävän notkahduksen kautta uuteen nousuun.

Aalto-yliopistoon 1720 uutta opiskelijaa – hakeneista 16 % sai opiskelupaikan

06.07.2012 Aalto-yliopistoon valittiin kevään 2012 yliopistohaussa hakeneista yhteensä 1720 opiskelijaa.

Lapset saavat harvoin tukea internetin palveluntarjoajilta

11.07.2012 Verkkovalvonnan työkalut eivät ole toimivia. Vain reilu kymmenesosa lapsista, jotka ovat törmänneet internetissä järkyttäviin tai vaivaamaan jääneisiin sisältöihin, ovat ilmoittaneet asiasta palveluntarjoajalle verkon omien ilmoitustyökalujen avulla. Verkkopalveluiden tuottajien ja tarjoajien pitäisi siis panostaa asiaan selvästi nykyistä enemmän.

Aalto-yliopiston panostus hyvinvointiin näkyy tuoreessa Eläköön hyvä alku -näyttelyssä

11.07.2012 Äitiyspakkauksen kiinnostavaan tarinaan voi tutustua tänä kesänä Eläköön hyvä alku -näyttelyssä Helsingin Virka Galleriassa. Näyttely on toteutettu opiskelijatyönä yhteistyössä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kelan kanssa.

Lähiö 2072 – Asukaslähtöinen yhteistoimintamalli lähiöiden kehittämiseen

17.07.2012 Miten 1970-luvulla rakennetuista lähiöistä tulisi asumisen brändejä? ”Lähiö 2072 – Matka kaupunginosan radikaaliin kehittämiseen” -yhteishankkeessa luodaan yhteistoimintamalli, jonka avulla lähiöitä kehitetään vastaamaan paremmin asukkaiden ja kestävän kehityksen asettamiin vaatimuksiin. Samalla kehitetään uusia palvelu- ja liiketoimintakonsepteja, jotka tukevat tavoitteiden saavuttamista.

3D-virtuaalisimulaattori mahdollistaa vierailun merenpohjaan Vrouw Maria -hylylle

19.07.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun medialaboratorion tutkijoiden ja opiskelijoiden toteuttama interaktiivinen ja reaaliaikainen 3D-virtuaalisimulaatio Vrouw Maria -hylystä on esillä tänä kesänä Suomen Merimuseon näyttelyssä "Mereen menetetyt – Vrouw Marian ja St. Mikaelin tarina".

Aalto-yliopiston ekologisen rakentamisen osaajat esittäytyvät Asuntomessuilla

25.07.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on mukana tämän vuoden Suomen Asuntomessuilla kahden laitoksen voimin.

Takaisin