Uutisarkisto: Arkisto 2012

Arkkitehti Jussi Vuorelle Teräsrakenneyhdistyksen diplomityöpalkinto

04.12.2012 Teräsrakenneyhdistys ry. on palkinnut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen rakennusopin opiskelija Jussi Vuoren (Arkkitehti SAFA) diplomityön ”Tulevaisuuden kongressikeskus” innovatiivisesta arkkitehtuurista ja uudistavasta teräksen käytöstä. Työn valvojana toimi professori Antti-Matti Siikala.

Taidekäsityö kestävän kehityksen arvojen kuvastajana

11.12.2012 Yuri Na tutkii väitöksessään taidekäsityötä, joka on 2000-luvun mittaan noussut arvoonsa niin harrasteena kuin ammattimaisena taiteena. Innostus ei myöskään näytä laantuvan, vaan pikemminkin löytävän yhä uusia muotoja: taidekäsityöstä kiinnostuneet kautta maailman ovat muodostaneet globaalin verkoston, jonka kautta he jakavat tietoa ja myyvät tuotteitaan.

Wartburg 353 oli politiikan muotoilema automalli

12.12.2012 Juha Järvisen väitöstutkimus tarkastelee DDR:läistä muotoilukulttuuria ja sen tuottamia tuloksia. Itäsaksalainen muotoilu pohjautui marxilais-leniniläiseen näkemykseen tavaroiden käyttöarvosta. Tavara oli sitä onnistuneempi, mitä paremmin ja kauemmin se palveli käyttäjäänsä. Pinnallinen koristelu oli toisarvoista. Nämä periaatteet kristallisoituvat erinomaisesti itäsaksalaisen Wartburg 353 -automallin muotoilussa, jota Järvinen väitöksessään erityisesti tutkii.

365 Wellbeing - hyvinvoinnin muotoiluhanke aktivoi asukkaita, asiantuntijoita ja organisaatioita

12.12.2012 Yksi Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden kärkihankkeista, 365 Wellbeing, keskittyi hyvinvoinnin muotoiluun muun muassa terveydenhoidon, kaupunkisuunnittelun ja savuttomuuteen kannustamisen aloilla. 365 Wellbeing koostui kahdestatoista eri projektista ja se oli yksi Aalto-yliopiston suurimmista panostuksista muotoiluvuoden ohjelmaan.

Takaisin