Uutisarkisto: Arkisto 2012

Aalto-yliopisto jatkaa designpääkaupunkiyhteistyötä Kapkaupungin kanssa

06.11.2012 Aalto-yliopisto jatkaa designpääkaupunkiyhteistyötä vuoden 2014 maailman designpääkaupungin Kapkaupungin kanssa. Aalto-yliopiston yhteistyökumppanina Etelä-Afrikassa on Cape Peninsula University of Technology CPUT. Yhteistyön teema on 'Design for Urban Transformation´, ja sillä haetaan innovatiivisia ratkaisuja kaupunkiympäristöjen kehityksen haasteisiin muotoilun avulla.

Kolme Aalto-yliopiston tutkijaa toteuttavat Suomen näyttelyt Venetsian biennaalin

06.11.2012 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tutkijat Mika Elo, Marko Karo ja Harri Laakso ideoivat ja tuottavat ensi kesänä Venetsian 55. taidebiennaalissa nähtävän Suomen näyttelykokonaisuuden. Kuratointityöryhmän Falling Trees -näyttelykonseptin ytimessä on luonnon, ihmisen ja taiteen välinen suhde.

Kaj Franck -muotoilupalkinto vaatesuunnittelija Jasmiine Julin-Arolle

08.11.2012 Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2012 on valittu Aalto-yliopiston professori, vaatesuunnittelija Jasmiine Julin-Aro.

Korsoteoria voitokkaana menneen viikonlopun elokuvafestivaaleilla

21.11.2012 Antti Heikki Pesosen ohjaama elokuva Korsoteoria on voittanut parhaan elokuvan pääpalkinnon sunnuntaina päättyneillä Münchenin kansainvälisillä opiskelijaelokuvafestivaaleilla.

Väkivalta valokuvassa – taiteilija ja katsoja eettisten ja moraalisten kysymysten äärellä

28.11.2012 Taiteilija ja yleisö jäävät usein vaille tietoa siitä, mitä katsojat ajattelevat näyttelyssä esillä olevista teoksista. Kysymys siitä millaisia merkityksiä teoksille annetaan, on erityisen tärkeä silloin, kun teokset käsittelevät väkivaltaa tai muita yhteiskunnallisia aiheita.

Väitöstutkimus haastaa muotoilusuunnittelun kaavamaisuuden

29.11.2012 Modernissa muotoilun tutkimuksessa kehitetään aktiivisesti innovatiivisia suunnittelumenetelmiä, joissa pyritään ymmärtämään ja hyödyntämään ihmisten subjektiivisia kokemuksia, luovuutta ja kulttuurisia arvoja. Suunnittelijat kuitenkin tulkitsevat ja soveltavat näitä innovatiivisia suunnittelumenetelmiä virheellisesti, tieteellisesti järkeistäen.

Takaisin