In-Between -konferenssin ilmoittautuminen on auennut

03.02.2016

Konferenssi kestää neljä päivää ja levittäytyy kahteen kaupunkiin: 14.-17.4. Helsingissä ja Tukholmassa

Tapahtuman tavoitteena on kartoittaa ja tutkia taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuutta nykypäivän Pohjoismaissa. Vaikka Pohjoismaat vielä osittain tukeutuvat hyvinvointivaltion ideaaleihin kulttuuri- ja kasvatuspolitiikassaan, paineet uudistamiselle ovat kovat poliittisen spektrin kaikilta laidoilta.

 

Konferenssin keskeisenä kysymyksenä on, mitä taiteen ja kasvatuksen politisoituminen jälki-hyvinvointiyhteiskunnassa tarkoittaa ja mitä pohjoismainen konteksti vaikuttaa tähän keskusteluun. Tätä kysymystä lähestystään kolmen yhteennivoutuvan teeman kautta:

 

1) Taide ja kasvatus: Mikä on taidekasvatuksen rooli hyvinvointiyhteiskunnan uudelleenmäärittelyssä?

 

2) Taide ja instituutiot: Minkälaisiin haasteisiin yhteiskunnallinen taide törmää jälkihyvinvointiyhteiskunnassa? Minkälaisia vaihtoehtoja voimme esittää perinteisille taide- ja kasvatusinstituutioille?

 

3) Taide ja yhteiskunta: Miten taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuus muotoutuu nyky-Pohjoismaissa?

 

In-Between on suunnattu taitelijoille, taidekasvattajille, tutkijoille, kuraattoreille, aktivisteille ja kaikille taiteesta, kasvatuksesta ja politiikasta kiinnostuneille. Tapahtuma kestää neljä päivää ja levittäytyy kahteen kaupunkiin: 1,5 päivää Helsingissä ja 1,5 päivää Tukholmassa. Osallistuminen on maksutonta. Ohjelma koostuu kutsutuista puheenvuoroista, paneeleista, työpajoista sekä Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin kuratoimista taidetapahtumista.

 

In-Between järjestetään Aalto-yliopiston, Konstfackin, Islannin taideakatemian, Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin yhteistyönä. Projekti on saanut tukea Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordplus Horizontal -ohjelmalta.

 

Rekisteröidy vieraaksi osoitteessa http://www.inbetween2016.org/